FAKTOR TERMINÁL

Testvérek - leírás

A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál bemutatja az
ART-RAVALÓ "TESTVÉREK" című előadását
 
Jancsi és Juliska történetét mindenki ismeri. Favágó, kavicsok, mézeskalács, boszorkány, kemence. Juli és Janika története nagyon hasonló, mégis teljesen más. Mi történhet ma két gyerekkel, ha a szüleik nem képesek gondoskodni róluk, és hirtelen magukra maradnak a világban? Kiben bízhatnak, kiben nem? Kitől számíthatnak segítségre? Ki a boszorkány és mi a kemence? Mire képesek a szülők, hogy visszakapják a gyerekeiket?
 
“JULI: Jaj ne, anya, el ne kezdd, hogy neked milyen rohadt nehéz minden! Tudod, miért gyógyszerezel? Mert gyáva vagy, azért! Sokkal könnyebb kiütni magad! Neked nehéz? Titeket elviselni, az a nehéz!
ANYA: Nem kötelező. El lehet menni.”
 
Az ART-RAVALÓ egy olyan szociális-művészeti és pályaorientációs projekt, mely gyermekvédelemben nevelkedett fiatalok társadalmi beilleszkedését és önálló életük megkezdésének segítését tűzte ki célul. A projekt részeként a fiatalok hat hónapon át tartó színházi-művészeti képzésben részesülnek. Ennek eredményeképpen született meg ez az előadás.
 
Bemutató: 2023. február 24. péntek
További előadások: 2023. február 25. 26.
Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház, Budapest, Mátyás tér 15, 1084

Szereplők: Gácsi Nelli Noémi, Hegedűs Mónika, Katona Renátó, Mezei Alex, Molnár Gabriella, Muha Gergő, Romankovics Edit, Tóth Klaudia, Tölcsér Zalán, Váradi Márió, Vidák Ramóna
 
Író: Hárs Anna
Koreográfus: Góbi Rita
Zeneszerző: Darázs Ádám, Dj. Panda
Látványtervező: a másik Kiss Gabriella
Technika: Payer Ferenc
Grafika: Sztranyák Zsófia
Rendezőasszisztens: Szücs Gréta
Színházi nevelési szakember: Romankovics Edit
Rendező: Schermann Márta
 
Támogatók: NBT, NKA, Kesztyűgyár Közösségi Ház, MU Színház
Back to Top