FAKTOR TERMINÁL

Parsifal - leírás

Időpont: 2022. március 3. 19 óra
Helyszín: Vígszínház Házi Színpad
 
„A Grál egy kehely, egy szikla, egy drágakő, egy anyaméh. Smaragd, amely Lucifer koronájából hullott ki, mikor az Úr haragjában az égből letaszította, és Montsalves várában őrzik, hogy a beteg királyt életben tartsa. Jáspisból van, és aki iszik belőle, örökké fiatal marad. Aranyból van és olyan kicsi, hogy a zsebedben elfér, de ételt-italt ad annyit, hogy mindenkit jóllakat. Hatalmas szikla, melyet egy angyal szárnya takar be...”
 
Nagy utat tesz meg Parsifal, a bolondruhába öltöztetett fiú, míg anyja mellől Artus király udvarába jut, és elnyeri legendás, vörös páncélját. Még nagyobb utat ahhoz, hogy rátaláljon Trevrizent remetére, akit a Grál titkairól faggathat. Parsifal örökké úton van, saját belső nyugtalansága űzi-hajtja egyre távolabb otthonától, ám egyre közelebb saját magához. Útja során rá kell jöjjön, hogy mi látszatcsillogás és mi érték, és hogy létezik a külső ellenségnél is fenyegetőbb ellenfél.
Parsifalé a világirodalom egyik leghíresebb keresés-története, melynek epizódjain keresztül most fiatalok mesélnek saját útkeresésükről.
 
ART-RAVALÓ egy olyan szociális-művészeti és pályaorientációs projekt, mely gyermekvédelemben nevelkedett fiatalok társadalmi beilleszkedését és önálló életük megkezdésének segítését tűzte ki célul. A projekt részeként a fiatalok hat hónapon keresztül színházi-művészeti foglalkozásokon vesznek részt. Ennek eredményeképpen született meg ez az előadás.
 
SZEREPLŐK:
Bogdán Vanessza
Buzás Bálint
Csávás Alexandra Klaudia
Farkas Evelin
Keskeny Tamás
Marton Julianna
Pápai Szabolcs
Radics Alex
Rékasi Viktória
Sárközi Attila
Sztojka Renátó Rudolf
Vámi Ágnes

Író-dramaturg:
Jeli Viktória
Látványtervező: a másik Kiss Gabriella
Világítástervező: Éltető András
Zeneszerző: Fancsikai Péter
Koreográfus: Góbi Rita
Színházi nevelési szakember: Sárosi Gábor
Asszisztens: Szücs Gréta
Társrendező: Schermann Márta
Rendezte:  Sárosi Gábor
Főtámogató: Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Vígszínház
 
 
 
Back to Top